Vad är fasta och varför fastar man?


Vad är fasta och varför fastar man?

Begreppet fasta har verkligen uråldriga anor och dyker upp i de flesta kulturer, religioner och tidsepoker. I vår moderna tid har fasta blivit ett populärt sätt att helt enkelt ge kroppen tid över till annat.

Människokroppens matsmältningssystem är verkligen otroligt. På många sätt är det en av kroppens centrala system, och på ett eller annat sätt är dess funktion avgörande för i stort sett samtliga kroppsliga organ. Detta innebär även att det är väldigt resurs- och energikrävande att bryta ned och omsätta allt vi äter. När man fastar så får däremot kroppen en chans att bespara sin energi och använda den till andra saker.

fasta
fasta

Fastande gör att våra kroppar kan fokusera på att hantera toxiner, döda celler, överflödigt fett och allt annat som får chansen att omsättas när vi inte har ett kontinuerligt tillskott av mat. Att fasta skapar också unika förutsättningar för psykologisk återhämtning då det främjar gott humör och håller oss pigga.

När man fastar kan man fokusera på det som är viktigt

Känner du dig ofta hängig, nedstämd och deprimerad? Att fasta kan vara precis vad du behöver. Det kan vara den del som saknas i din övergripande strategi för välmående. Det ger dig energi och säkerställer att du kan se saker för vad de faktiskt är. Om vi tänker oss att vi i vårt vardagliga liv har ett väldigt brett perspektiv på saker och ting, så gör fastande att vi kan fokusera på de saker som krävs för att vi ska kunna ta de första stegen mot bättring. Det spelar egentligen ingen roll vad dina förhoppningar och ambitioner är, att fasta frigör både tid och energi då man inte behöver tänka på vad man ska äta och då kroppen inte behöver ta hand om alt som man konsumerat. Se det som en unik chans att ta kontroll över det egna livet.

Fasta är mentalt och fysiskt helande

Någon vars liv var ett talande exempel för fastande är Amerikanen Dr. Herbert Shelton. Som barn observerade han hur sjuka djur frivilligt undvek mat. Det inspirerade honom att förespråka fastande som ett sätt att återställa kroppen till sitt naturliga tillstånd. Under de 53 år som Dr. Sheltons hälsoskola var i drift så behandlades fler än 40 000 personer med hjälp av fasta. Han har inspirerat massor av personer att med hjälp av fasta rensa kroppen från skadliga ämnen och även låta oss återfå våra mentala förmågor.

När kroppen inte behöver fokusera sin energi på matsmältningsorganen så får den energi över att ta hand om överflödig fett, skadliga ämnen och låta hjärnan arbeta fritt. Med ett fritt sinne så kan vi även utvärdera våra beteendemönster och få en insikt i vad vi vill och vad vi inte vill. Under fasta så bryter kroppen ned sig själv för att därefter bygga upp sig själv med en bättre och starkare grund. Ta kontroll över din egen hälsa och ditt eget välmående med hjälp av fasta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Recent Content

© 2023 Copyright Vattenfasta