Snake diet – världens bästa viktminskningsdiet


Kom igång med Snake Diet

Snake Diet är en diet som är framtagen av en kanadensisk styrketränare och personlig tränare vid namn Cole Robinson. Syftet med Snake diet är att fasta för läkande, helande och viktminskning.

På sin hemsida skriver han att Snake Diet är mer än bara en diet – det är en livsstil. En livsstil där vattenfasta (samt torrfasta) och proaktivt intag av mat är i centrum. Många andra dieter fokuserar på vad och hur du äter, men Snake Diet handlar istället om vad som sker i kroppen mellan måltiderna. I dagens moderna samhälle exponeras vi ständigt av mängder av mat. I stora delar av den västerländska världen styrs matintagen av frosseri och beroende, vilket är en stor skillnad jämfört med hur synen på mat har sett ut tidigare under historien. Tidigare har mat varit en bristvara, vilket återspeglas i den mänskliga fysiologin. Vad Snake Diet gör är att skapa en livsstil utifrån dessa fysiologiska aspekter, men som samtidigt passar i det moderna samhället.

Intervju med Cole Robinson

Här är en bra intervju med honom däe han berättar allt som du vill veta att gå ner i vikt snabbt med vattenfasta och hur hans Snake diet fungerar.Grunderna

Mat en bristvara historiskt

Den mänskliga kroppen är konstruerad för en tid då mat var en bristvara. Med Snake Diet kan du anpassa ditt intag av föda för att bättre förhålla dig till din kropps evolutionära uppbyggnad. Metabolismens grunder är tämligen enkla: när du äter mer än vad du för tillfället gör av med, kommer överskottsenergin lagras i kroppen för att kunna användas senare. När vi äter en måltid så kommer det bildas långa sockerkedjor av födoämnena i maten, som sedan lagras i levern i form av glykogen. Levern har dock ett begränsat lagringsutrymme, och så fort det utrymmet är förbrukat kommer energin istället lagras i kroppen i form av fett. Levern har som sagt en gräns för hur mycket energi den kan lagra, men kroppen har ingen gräns för hur mycket fett den kan lagra. När kroppen sedan ska använda lagrad energi, så använder den energin som är lagrad i fettvävnad först i andra hand. Först kommer de sockerarter som lagras i levern att användas. Om du fortsätter äta högfrekvent kommer kroppen få all den energi den behöver från den inkommande födan, samt möjligtvis från lagret i levern. Kroppen kommer aldrig komma åt den energi som finns i fettet, varför du kommer fortsätta gå upp i vikt.

Snake Diet

Snake Diet tar ett evolutionärt perspektiv på ätandet. Den mänskliga kroppen är utformad för att kunna stå emot perioder av fasta. Den är inte van med att ständigt ha ett överflöd av mat. Snake Diet går alltså ut på att förlänga perioderna av fasta under dygnet, och att ha kortare perioder för föda. Vad du äter är förvisso också viktigt, men grundsynen inom Snake Diet är att när du äter är minst lika viktigt, om inte viktigare till och med. Utan att tillåta kroppen att fasta, kommer du inte åt den lagrade energin som finns i form av fett i kroppen. Under fastan i Snake Diet konsumeras bara Snake Juice.

Snake Juice (Sverige)

Snake Juice är en dryck som innehåller de ämnen som kroppen behöver under fasta. Även kallat elektrolyter. Det är inte alls svårt att röra ihop en sats Snake Juice. Vissa ingredienser kan visserligen vara svåra att få tag på i en vanlig matvaruaffär, men det bör inte vara några problem att hitta i en välsorterad butik eller i en butik för kosttillskott och vitaminer på nätet. Drycken Snake Juice är dessutom billig och helt naturlig. För en sats Snake Juice behöver du:

  • 2 liter vatten
  • 1/2 tesked koksalt (gärna rosa Himalayasalt)
  • 1 tesked kaliumklorid (mineralsalt)
  • 1 tesked natriumvätekarbonat – (bikarbonat) (bakpulver)
  • 1/2 tesked magnesiumsulfat
Snake Juice
Snake Juice

Tillvägagångssätt för att göra Snake Juice

Det finns i huvudsak två faser under en Snake Diet, nämligen fasta och återintag (refeed). Under fastan ska du inte äta några kalorier över huvud taget. Du konsumerar bara Snake Juice – ingenting annat. Det finns inga absoluta riktlinjer för hur länge du bör fasta, eftersom alla människor är olika. Vissa kan fasta väldigt länge, medan andra inte så lång tid. Enligt de officiella riktlinjerna för Snake Diet är tillvägagångssättet för fastan väldigt enkelt: sluta ät, drick Snake Juice och fortsätt så länge du känner att din kropp mår bra av det. Under perioder av återintag äter du vanlig kost – men var medveten om vad du äter. Ät inte bara för ätandets skull. Perioden då du återintar mat bör vara väldigt kort. Sedan återupprepar du processen, med en ny period av fasta.

Cole Robinson
Cole Robinson – grundaren

Är Snake Diet något för mig?

Ja, det är det. Snake Diet passar alla människor. Eftersom Snake Diet är en livsstil som är framtagen med ett evolutionärt perspektiv i åtanke, så passar den de flesta människor. Dieten gör kroppen gott när på cellulär nivå. Men framförallt kanske Snake Diet passar dig om du är intresserad av att gå ner i vikt. Men det är viktigt att poängtera att det finns många fler fördelar med den här typen av livsstil, och inte bara viktnedgång. Snake Diet är också bra för personer med diabetes typ 2 och hudproblem. Dessutom är det också bra för den generella matspjälkningen och produktion av vissa typer av hormon.

Att få Snake Diet att passa in i vardagen

Att fasta är inte helt okontroversiellt. I och med att det moderna samhället är så pass centrerat kring mat så finns det en överhängande risk för att vänner och bekanta kommer reagera med skepsis när du berättar att du fastar. De kan tala om för dig att du tagit fel beslut, att det inte är hälsosamt eller att det kan vara tecken på ätstört beteende. Framförallt kan dessa kommentarer kanske uppstå under traditionella familjemiddagar, jobbluncher högtider med mera. Så, vad ska man göra om man möts av den här typen av kommentarer? Först och främst bör du öva upp ett bra självförtroende. Tänk igenom din levnadssituation och var självsäker i ditt val att påbörja en alternativ livsstil. För att övertyga personer i din närhet måste du först och främst övertyga dig själv. För det andra, ät proaktivt. Planera när du ska fasta och när du ska äta. En högtidlig måltid kommer sällan som en överraskning. Om du vet med dig att du vill avnjuta en julmiddag med släkten, se då till att ha din period av återintag då. För det tredje, dela med dig av dina erfarenheter. Istället för att dina bekanta ska tala om för dig vad du ska göra, kan du dela med dig av din kunskap och upplysa dem om fördelarna med din nya livsstil.

Biverkningar

När du precis har bytt livsstil till Snake Diet kan du uppleva vissa abstinensbesvär. Om du är en van kaffedrickare kommer du förmodligen påverkas av att inte längre konsumerar koffein. Många människor har också ett sockerberoende, som också kan leda till abstinensbesvär i form av huvudvärk. Dessa besvär är övergående, och i takt med att du lever vidare med din nya livsstil kommer de snart försvinna helt. Biverkningar så som krampande muskler och yrsel, som är vanliga vid andra typer av fastande, kommer inte uppstå under Snake Diet så länge du dricker Snake Juice under fastan.

Sammanfattning

Snake Diet är en diet som är anpassad för människans kropp ur ett evolutionärt perspektiv. Kroppen är inte van med att leva i det överflöd av mat som råder i det västerländska samhället idag. Den är snarare utformad för att klara av långa perioder av fasta, vilket är grunden i Snake Diet. Under perioder av fasta konsumerar du bara en specialutvecklad dryck kallad Snake Juice, som ser till att din kropp mår bra. Snake Diet är kanske framförallt intressant för dig som vill gå ner i vikt, men livsstilen har även många andra fördelar. Texten är en  summering av Cole Robsinsons Snake diet som du kan läsa mer om här.

Youtube Snake diet

Han har även en Youtubekanal som jag rekommenderar att titta på. Han är lite speciellt i sitt framförande då han mer eller mindre skriker och kallar alla för ”fatty”. En del blir stötta och gillar det inte medan andra tycker att det ger inspiration att göra något åt sin situation. Lura dig bara inte att tro att han inte vet vad han pratar om bara för att han pratar som han gör. Det gör han definitivt. Han visar många gånger också bevis för sina teorier genom att gör mätningar på sin egen kropp i sina videor. Exempelvis hur blodsocker förändras vid olika tillfällen etc.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recent Content