Torrfasta, allt du behöver veta


Torrfasta: detta bör du känna till

Alla borde uppleva de gamla hälsofördelarna med torrfasta. Torrfasta är ett kraftfullt verktyg som används för att bekämpa för tidigt åldrande, sjukdom och främjar förlängt liv. Torrfasta kallas på engelska dry fasting.

När de fantastiska helande krafterna hos torrfasta förklaras låter det helt förnuftigt.

Det finns en anledning till att djur och människor förlorar sin aptit när de är sjuka. Till skillnad från människor använder djur instinktivt torrfasta när de är skadade eller sjuka. När de är skadade eller mycket sjuka letar de flesta djur upp en avskild plats och skapar en fristad. De vilar och vägrar mat och vatten tills de blir bättre.

Det låter som om det skulle motverka sitt eget syfte, men Skaparen gör inga misstag och vi behöver ägna mer uppmärksamhet åt hans oändliga visdom.

Bibliska förfäder fastade i 40 dagar, ingen skulle rekommendera att göra det i dag, men vi alla kan dra nytta av de kraftfulla helande krafterna från torrfasta om det görs på rätt sätt.

Vad är torrfasta?

Det låter självklart, men jag anser att vi måste titta djupare än orden. Jag skulle vilja säga att torrfasta är en sedan länge glömd helande, hälso- och välbefinnandeteknik.

Torrfastan är en riktig fasta. Ingen mat. Inget vatten. Därmed basta! Det låter inte hälsosamt, eller hur? Det finns en metod bakom detta skenbara vansinne.

Torrfasta har fulländats och praktiserats av många kulturer och religioner genom historien. Det finns två populära typer av metod för torrfasta.

Hård och mjuk torrfasta är mycket populärt. Med den hårda torrfastan tillåter personen som fastar inte ens vatten att röra sin kropp. Inget!

Vid torrfasta absorberar porerna i huden vatten från kontakt med omgivningen.

Detta är en av anledningarna till att många experter på torrfasta tror att det är bäst att göra detta ute i naturen, i bergen i motsats till städerna.

Denna mycket renare miljö är föredragen eftersom huden absorberar vatten genom fukten i luften. Att sova utomhus och nära rinnande vatten i den här miljön är idealiskt för längre torrfasta.

Närvaron av vatten minskar de välgörande och de obehagliga effekterna av torrfasta men gör det möjligt för den som fastar att fasta under längre tidsperioder. Detta är föredraget för nybörjare.

Vilka är torrfastans helande krafter

Med torrfasta eliminerar kroppen gifter på andra sätt än normalt. I stället för att ta bort gifter från urin, tarm, njurar, lever och hud, så gör kroppen att var och en blir en högeffektiv förbränningsugn. Gifterna bränns upp inuti varje cell.

Kroppen är i stånd att själv-regenerera och själv-föryngra på det sätt som stamcellerna bestämmer. Antalet stamceller som kroppen har minskar när vi åldras.

Ett nyfött barn har en stamcell per 10 000 celler, medan förhållandet hos en 50-åring faller till en per 500 000 celler.

Vid torrfasta släpps ännu mer stamceller ut i blodet än normalt, ett faktum som har bevisats vetenskapligt. Under torrfasta börjar kroppen en reningsprocess för att göra sig av med gamla och sjuka celler.

Detta skapar lediga utrymmet i vävnaderna för nya stamceller. Stamceller släpps ut i blodet i högre volym, och de fyller upp det här lediga ”utrymmet” och främjar förnyelse- och föryngringsprocesser. Det regelbundna bruket av torrfasta kan förlänga livet, ungdomen och vitaliteten med 15 – 25 år.

Inflammation kan inte existera utan vatten. Skadliga mikroorganismer behöver vatten för att överleva. Torrfasta är ett fantastiskt verktyg som kan hantera många akuta hälsofrågor och degenerativa tillstånd.

Fastan hjälper kroppen att stimulera immunförsvaret, aktiverar kroppens anti-inflammatoriska mekanismer, renar blodet, rensar blodkärlen, renar mag-tarmkanalen och förnyar dess slemhinnebeklädnad.

Torrfasta tvingar kroppen för att skaffa vatten från cellerna. Det är därför skadade vävnader (fettdepåer, ödem, tumörer) elimineras snabbare.

Kroppen vet exakt vad den ska göra. Den börjar genom att bränna allt som är icke-essentiellt och skadligt för kroppen.

Fett, tumörer, ganglier och inflammerade vävnader. Under torrfasta delar sig cellerna snabbare eftersom kroppen inte bara behöver näring utan även vatten.

Torrfasta eliminerar också parasiter och främjar förnyelse av friska vävnader. Torrfasta skapar en fientlig miljö där varje cell i kroppen kan städa upp. Endast de starkaste och mest hälsosamma cellerna överlever under sådana extrema förhållanden.

Oegentligheter som cystor och godartade tumörer löses upp till följd av autolys. Den process genom vilken kroppen offrar sina sjukaste celler för sin egen överlevnad.

Torrfasta hjälper kroppen att skydda sig mot skadlig miljöpåverkan, bland annat strålning.

I traditionell fasta är denna strålning eliminerad på 2 veckor och under torrfasta, så är samma negativa effekter av strålning eliminerad på mellan 5 och 7 dagar.

Detta bevittnades när torrfasta användes för att behandla de som exponerats mot strålning och som led av strålsjuka som en följd av olyckan i Tjernobyl

Under torrfasta börjar en process med intensiv rengöring då gifter elimineras. Men rening sker inte på grund av yttre vatten, utan med det renare metaboliska vattnet av hög kvalitet som syntetiseras av kroppen.

Under en torrfasta överlever kroppen på vad som kallas endogent eller metaboliskt vatten. Detta en gång utvändiga vatten är som supervatten som kroppen har använt, filtrerat och berikat.

Till skillnad från alla utvändiga vatten, så är detta metaboliska vatten av superkvalitet, och har producerats av kroppens celler efter rengöring. Detta vatten fick all präglad negativ information raderad, så att cellerna kan uppleva en vitalisering.

På motsvarande sätt renas alla kroppens vävnader genom vilken blod och lymfa cirkulera från externt innehåll.

För att kompensera för bristen på tillgängligt vatten under en torrfasta börjar kroppen att absorbera atmosfäriskt vatten, koldioxid och kväve från luften. Den börjar också att tillverka sina egna aminosyror.

För de flesta personer som utövar torrfasta, gör de det som ett sätt för att känna sig yngre, förnyade och stärkta.

Denna enkla process eliminerar allt negativt innehåll som kommer in i kroppen och kan inte uppnås genom någon annan typ av medicinsk fasta.

Jag vet vad vissa av er tänker. Vad gäller viktminskning? Ja, viss viktminskning kommer att uppnås under en torrfasta och den rekommenderas inte för detta ändamål.

Rätt kost och motion är alltid rekommenderat för att bibehålla en hälsosam vikt på lång sikt. Efter torrfasteprocessen kommer deltagarna att ha nya energireserver.

 

Hur man torrfastar

Varje dag med torrfasta sägs motsvara 3 dagar av en vattenfasta vad gäller avgiftning, så du åstadkommer mycket mer på kortare tid.

Att undvika intag av all mat och vatten kan vara farligt under många förhållanden. När det görs felaktigt kan torrfasta leda till uttorkning och död på några få dagar.

Kom bara ihåg att torrfasta kommer att påverka alla människor på olika sätt och yttre faktorer kan ha en negativ effekt på processen.

Faktorer som värme, ansträngning och den allmänna hälsan hos individen kan minska de positiva effekterna eller göra torrfasta dödlig på kort tid.

De flesta experter rekommenderar att man långsamt rör sig mot en fullt utvecklad torrfasta. En metod är att börja med en juicefasta och en rå diet innan man försöker med en torrfasta.

En annan metod är att börja med några 36 timmars torrfastor under veckan och sakta ökar dessa till två, tre och fyra dagar. Många ökar sin torrfasta till 9, 10 och 11 dagar.

En annan populär metod för torrfasta kallas kaskadfasta. I den här metoden torrfastar du en dag och äter sedan under en dag. Du ökar därefter dina torrfaste- och ätdagar till två vardera, sedan tre var och så vidare tills du når fem dagar var.

Jag tror att detta är det bästa och mest effektiva sättet att komma in i och dra nytta av torrfasta.

Det finns en annan metod för torrfasta som kallas dagliga fasta. Jag tror att detta är det mest hanterbara sättet att komma in i torrfastandet.

I den här metoden torrfastar du under 14 till 16 timmar varje dag under en viss summa dagar eller på obestämd tid. Du kan dra nytta av de små fördelarna med torrfasta dagligen med den här metoden.

Avsluta torrfastan

Efter torrfastan bör du planera återuppbyggnadstiden till att vara dubbelt så lång som fastan. Om du torrfastar under 3 dagar ska du planera att återhämta dig under 6 dagar.

Om du torrfastar under 7 dagar ska du planera att återhämta dig under 14 dagar. Du kommer att känna dig full av energi och föryngrad efter fastan men du bör ändå följa återhämtningsstegen för att undvika skador.

Börja dricka vatten mycket långsamt. När jag säger långsamt, så menar jag att ta ungefär en 1 eller så för att dricka en liter vatten. Njut av det. Smaka på det. Låt det rulla runt i munnen så att varje del infuktas.

Därefter kan du börja med andra vätskor och mat. Inget hårdsmält, dock. Många personer gillar att äta frukt, torkade fikon, plommon, aprikoser och russin vid den här tidpunkten.

Jag tror att det här är en bra tid att starta alla dieter du har velat prova. Vegetarisk, vegan, glutenfri och paleo är några av de populära dieterna.

Att fortsätta att återfukta med grönsakssoppa, fiskbuljong och obehandlad mjölk är val som jag gillar. Jag tror att det här är en bra tid att starta alla dieter du har velat prova.

Vegetarisk, vegan, glutenfria och paleo är några av de populära dieterna nuförtiden. Du kanske har lust att hålla kvar disciplinen genom att skapa en hälsosammare kost.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Recent Content

© 2023 Copyright Vattenfasta